

# **CARIBBEAN COLLEGE OF FAMILY PHYSICIANS**

# JAMAICA CHAPTER

### **Nutrition Webinar**

Theme: "Managing Obesity in Primary Health-Care"

Thursday September 26, 2024

#### Programme

Moderator: Dr. Pauline Williams-Green Family Physician - CCFP-Executive Member

6:30 pm - 6:45pm ZOOM ROOM OPEN – Pre-test (15min) 6:45 pm - 6:50pm **Prayer** – Dr. Arlene Henry-Dawkins – Executive Member CCFPJa. (5min) 6:50 pm - 6:55pm Greetings/ Welcome – Dr. Seni Ononuju – President CCFPJa. Chapter (5min) 7:00 pm - 7:30pm Very Low energy calorie Diets – Dr. Rosalee Brown (Consultant Nutritionist & Dietician) (30min) 7:30 pm - 7:35pm Sponsor Presentation – INDUS LIFE SCIENCES (5min) 7:35 pm - 7:40pm Sponsor Presentation – HEALTH 2000 CANADA/H2K (5min) 7:40 pm - 8:10pm Pharmaco-Therapy for Weight Loss in obese patients – Prof. Trevor Ferguson (Prof. Epidemiology & Internal Medicine) (30 min) 8:10 pm - 8:15pm Sponsor Presentation – ABBOTT NUTRITIONALS (5min) 8:15 pm - 8:20pm Sponsor Presentation – HEALTH 2000 CANADA/H2K (5min) 8:20 pm - 8:55pm Bariatric surgery/Preparation and Maintenance in the Management of Obesity – Dr. Milton Harry (Consultant Surgeon) (30 min) 8:55 pm - 9:05pm Questions and Answers (15 min) 9:05pm -9:10pm **Vote of Thanks** – Dr. Dane Levy – Executive Member & Secretary CCFPJa. (5min)

## CME HRS REQUESTED – 2:00:00